Productes CETIT  desplegar cercar | correu@cetit | Col·legi virtual

Productes del CETIT

cevisat Web dedicada a l'exercici de la professió
www.cevisat.cat
- Visats presencials i telemàtics
- Documentació tècnica
- Administracions públiques
ceformació Plataforma de formació online
www.ceformacio.cat
- Formació semipresencial
- Formació online
ceweb Xarxa TIC dels enginyers
www.ceweb.cetit.cat
- Creació de webs, blocs
- Servidors virtuals
- Videoconferència multipunt i S.A.T
ceconveni Ofertes i convenis
www.ceconveni.cetit.cat
- Convenis i promocions
- Ofertes entre col·legiats
- Financiació de idees
Esteu en: Skip Navigation Links> Inici> El col·legi> Informació> Notícies> Notícia web
// Notícia
ÚLTIMES ACTUACIONS DE LA CNMC SOBRE ELS INFORMES D'AVALUACIÓ D'EDIFICIS I SENTÈNCIA FAVORABLE DE L'AUDIÈNCIA NACIONAL

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha emès una nota de premsa, que entre altres aspectes, esmenta detalladament les seves actuacions i èxits pel que fa als tècnics competents que poden realitzar els informes d'Avaluació d'Edificis

És de ressaltar la sentència que permet que els Enginyers i Enginyers Tècnics puguem emetre ITEs, i impedeix l'exclusivitat dels Arquitectes i Arquitectes Tècnics en l'emissió dels mateixos. És la primera sentència relativa a la Llei de Garantia d'Unitat de Mercat (LGUM) i de reserva d'activitat, i aplicable a tot Espanya, i per això és una sentència importantíssima. Igualment, la nota, esmenta l'existència de més procediments oberts referent a la Unitat de Mercat, i sobre l'exclusivitat d'intervenció d'alguns professionals, en detriment d'altres.

A més, a la nota de premsa, s'esmenta que interposaran recurs contenciós-administratiu contra el decret de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de la Comunitat Valenciana mitjançant el qual sol arquitectes i arquitectes tècnics poden redactar els informes d'avaluació d'edificis (ITEs).

Es tracta d'una bona notícia, ja que la CNMC, a més d'emetre informes favorables a les tesis que sempre hem defensat des de les nostres organitzacions en relació als informes d'avaluació d'Edificis, ha començat a realitzar actuacions judicials per eliminar les barreres incomprensibles que encara persisteixen relatives a l'exclusivitat d'Arquitectes i Arquitectes Tècnics.


08/10/2018

arxiu adjunt Enllaços d'interés
No hi han arxius associats a la notícia
[+] Noticies

ISO